От 23 до 25 юли 2010 г. на язовир Синкевица в Габрово ще се проведе заключителният етап от Държавното първенство по корабомоделен спорт за състезателни класове NS и M. Шампионатът се организира от „Спорт модел клуб” – Габрово, а домакин на инициативата е Община Габрово.

Заявки за участие са подали 12 клуба от почти всички градове, в които този спорт е развит. Сред тях са Варна, София, Харманли и Средец. В състезанието ще се надпреварват близо 50 моделисти с над 100 кораба. Амбициите на „Спорт модел клуб” – Габрово са да вземе общо 5 златни медала, като три от тях вече са сигурни от предишните кръгове на шампионата.

Официалното откриване на първенството ще бъде в петък от 16 часа на язовир Синкевица. Първите стартове клас Eсо Expert ще бъдат в 14.15 часа, а в 16.30 започват стартовете клас Eсо Standart, Eсо Start, Eсо Mini и Eco Team.

В събота състезанието ще започне в 8 часа и ще продължи през целия ден със стартове на класовете Eсо Standart, Eсо Start, Eсо Mini, Eсо Expert, Eсо Mono 1, Eсо Hydro 1, Eco Team, NS, F1, F3E и F3V.

Финалите в отделните класове ще започнат в неделя от 10 часа, а закриването на държавното първенство ще бъде в 14.30 часа.

Започва почистване на рeка Янтра
21 юли 2010
Kонференция за подобряване на ВиК инфраструктурата на квартали Борово, Велчевци, Славовци и Гачевци
29 юли 2010