Женският тим на ХК „Бъки“ направи много важна крачка към финала на държавното първенство по хандбал. Лидия Ковачева и съотборничките й постигнаха ценен успех с 24:23 при визитата си на „Свиленград ПУ“, които са втори в класирането след редовния сезон и вицешампион за миналата година. Така габровският тим записа трета победа в основната фаза на първенството и 13-а поредна от началото на сезона. „Бъки“ вече има 4 точки аванс пред съставите на „Свиленград ПУ“ и „Етър 64“, които обаче са и с мач по-малко.

Победата в Свиленград не дойде лесно. Първата част премина през няколко смени на водачеството. В 24-а минута „Бъки“ водеше с 9:11, но серия от 1:4 в края на полувремето осигури на „Свиленград ПУ“ гол аванс преди почивката – 13:12. Втората част започна с поредното изравняване в мача, след попадение на 14-годишната Мари Томова. След това селекцията на Павел Дженев на два пъти повеждаше с по два гола, но отборът на „Бъки“ се държеше близо и не допусна домакините да се откъснат. Обратът дойде в средата на полувремето. Три поредни попадения, две на Мадлен Тодорова и едно на Лидия Ковачева, изведоха габровския тим напред - 20:22. „Свиленград ПУ“ изравни при 22:22, но с нови два гола на Виктория Христова и Лидия Ковачева „Бъки“ си осигури успеха. Силите на домакините стигнаха само за още един гол, дело на Кристина Миланова, с който беше оформено крайното 23:24.

Лидия Ковачева отново беше безспорния лидер на „Бъки“ и отбеляза 10 гола за успеха в Свиленград. 6 попадения реализира Виктория Христова. За „Свиленград ПУ“ 6 пъти се разписа Райна Георгиева, 5 гола добави Антония Симеонова, а Роксана Радева се отчете с 4.  

В другия мач от третия кръг в основната фаза „Етър 64“ надигра „Ники спорт“ в Сливница с 30:23.

В 4-я кръг „Бъки“ ще гостува на „Етър 64“ във Велико Търново. Мачът е в неделя, 9 април, от 17.00 часа. „Свиленград ПУ“ ще приеме „Ники спорт“.

Какво сподели треньорката на тима Веселина Златева след срещата може да прочетете на сайта на Общински спортни имоти.

Резултати на габровските отбори от футболните първенства при подрастващите в зона „Велико Търново“
5 април 2017
Габрово с награда за екипен проект в електрическата мобилност
5 април 2017