Днес, на специална пресконференция, бе представен новият административен сайт на Община Габрово. Освен съвременна визия страницата предлага доста функционалности, които са в помощ на потребителите при търсене на информация и предоставяне на услуги.

Въведен е телефон за безплатно позвъняване, на който в рамките на работното време се приемат обаждания от служител, а в останалата част тази функция е заменена от бутон „Пишете ни“. За получаване на актуална информация по определени теми, раздели или секции всеки потребител може да се абонира.

Съдържанието е организирано така, че да дава максимално изчерпателна информация за дейността на общинската администрация, общинския съвет, свързаните с общината звена и структури, както и да предлага за улеснение на потребителите приложения като ГИС, съдържащи в себе си редица слоеве, като например – ГИС слой за предстоящите парламентарни избори, в който може да откриете секцията, в която трябва да гласувате; слой, представящ напредъка по Националната програма за енергийна ефективност и т.н. Предвидено е разработване и на допълнителни слоеве към повечето от дейностите на общинската администрация.

Търсенето на информация е оптимизирано, он – лайн може да слушате Общинско радио – Габрово, както и да наблюдавате заседанията на Общинския съвет. Сайтът разполага и с мобилна версия за смарт телефони.

Аз – Кметът е мобилно приложение, чрез което всеки жител на Габрово ще има възможността да бъде активен като сигнализира чрез платформата за конкретен проблем и съответно да получи отговор. Приложението е напълно безплатно и може да се изтегли за смарт телефони с Android от Google Play, а за I Phone от АppStore. Платформата вече е налична в няколко български града като – Банско, Благоевград, Бургас, Враца, Габрово, Хасково, Харманли и Челопеч.

Как работи Аз – Кметът? Изпращате сигнал за нередност, чрез снимка в реално време, базиран на конкретното място, на което се намирате, като категориите за община Габрово са следните – проблеми с неизправност, вандализъм, площадки за игра, пътна настилка, неправилно паркиране, животни, замърсяване и други. Ако вече за конкретното място е изпратен сигнал, системата го отчита като такъв и вие може да се присъедините чрез бутона „Това е проблем и за мен“, което го приоритизира. След изпращане на дадения сигнал, общината има определен срок, в който да реагира и да ви информира за решението или конкретните стъпки, които са предприети.

Важно е да се отбележи, че Аз – Кметът не е платформа за спешни случаи. Приложението представлява своеобразен Instagram за градски нередности, което помага на институцията да реагира на определени проблеми във възможно най – кратък срок. Ползите са – доволни граждани, прозрачност и двустранна комуникация.

"Пролетен копнеж" - Концерт на Оркестър "Габрово"
20 март 2017
Отбелязваме Световния ден на поезията в РБ „Априлов - Палаузов”
21 март 2017