Кметът на Габрово Таня Христова се срещна с министъра на младежта и спорта Даниела Дашева по време на визитата й в града. В хода на разговорите бяха обсъдени възможностите за бъдещи инвестиции от страна на министерството в поддръжката на спортната инфраструктура в Габрово. Таня Христова запозна министър Дашева с дейността и постиженията на местните клубове и с подкрепата, която получават от Общината за осъществяването на различни спортни прояви.

Заедно с президента на БФХ Росица Бакърджиева, те посетиха част от спортните обекти в града. В комплекс „Христо Ботев“ присъстваха на тренировка по тенис в обновената зала по хандбал, пригодена за ползване и от редица други спортове. В разговорите им бе обсъден и проектът за изграждане на отопление и вентилация на спортното съоръжение, който е входиран от Община Габрово в Министерството на младежта и спорта. След като разгледа Спортна зала „Орловец“, проф. Даниела Дашева си тръгна от Габрово с искрени очаквания за бъдещо успешно партньорство между Общината и министерството.

По-рано през деня министър Дашева се срещна с треньори по хандбал от страната, участници в националното съвещание, организирано от Българската федерация хандбал. Тя гостува заедно с кмета Таня Христова на финала по хандбал за „Купа България“ при мъжете.

Как протече срещата между министър Дашева и хандбалната общност може да видите на сайта на Общински спортни имоти.