Децата от ІV подготвителна група на ДГ „Мики Маус“ изнесоха концерт-спектакъл „За моята България“ пред родители и гости в навечерието на националния празник – 3 март. Събитието е част от проекта „За повече детски усмивки“, осъществяван с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи“ по програма Дъга 2015-2017, с финансовата подкрепа на фондация „Велукс“.

Официални гости на празника бяха кметът на Габрово Таня Христова и заместник-кметът Нела Рачевиц. Кметът пожела на децата да са здрави, винаги да са усмихнати, за да радват родителите си и да са горди, че са родени в България и Габрово. Тя им заръча, където и да отидат, да носят в сърцата си любовта към родното място и ги покани заедно с родителите си да се присъединят към честванията на 3 март в града и на връх Шипка.

По случай празничната вечер габровският кмет подари на децата конструктор, топка и кегли за боулинг. Концерт-спектакълът бе организиран с помощта на Регионалния исторически музей, РБ „Априлов-Палаузов“ и ИМКА Габрово.

Като съпътстващо събитие бе представена изложба с книги и материали за Васил Левски, Христо Ботев, Георги Раковски, Любен Каравелов и боевете на връх Шипка по време на руско-турската освободителна война.