Почиства се, уширява се и се опесъчава градската улична мрежа в Габрово. Усилията са насочени към уширяване и извозване на снежни маси от натоварени пътни участъци и паркинги.

Днес, 18 януари 2017 г. /сряда/, за времето от 9.00 часа до приключване на работния процес,  ще бъде затворена за движение ул. „Николаевска“ от Шиваров мост до фирма Стемо. Днес ще продължи извозването на сняг и от пешеходната част на ул. "Радецка".

Общинската пътна мрежа се почиства и опесъчава от фирма "Димас".

Тази сутрин всички ученици от населени места, в които няма училища са транспортирани до учебните заведения.

Общински пътнически транспорт обслужва вътрешните градски, междуградските и междуселищните линии с малки закъснения. Актуална информация за обслужването на вътрешноградските линии може да бъде получена на телефон 066 80 69 49, в интервала от 04:00 до 22:00 часа, а за междуселищните и междуградските линии - на телефон 066 80 55 66, в интервала от 06:00 до 20:00 часа.

Пътят към Узана е почистен и опесъчен. Движението на автомобилите в това направление е препоръчително да бъде с вериги. Движението през проход "Шипка“ се осъществява при зимни условия, при забрана за МПС за превоз на товари, с технически допустима максимална маса над 12 тона и ремаркета и полуремаркета, с технически допустима максимална маса над 10 тона.

Снегопочистването на пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново и Люляци се извършва от машини на Областно Пътно управление.

До момента на телефоните на Общински съвет по сигурност не са получени сигнали за бедстващи хора. В критична ситуация гражданите могат да потърсят помощ на тел. 112.

Според прогнозата на НИМХ при БАН, за територията на габровска област, за днес - 18.01.2017 г.,  е обявен жълт код за потенциално опасно време /сняг и поледици/.  

Ще продължи да вали сняг и в съчетание с вятъра ще има виелици и навявания. Очаква се нова снежна покривка до 10 см, в Предбалкана малко повече.

Във връзка с прогнозите за обилен и продължителен снеговалеж, съчетан с минусови температури, Община Габрово призовава гражданите да бъдат отговорни и предпазливи като участници в движението, както и при извършване на дейности на открито.

Актуална прогроза за времето от общинската МТО станция можете да видите тук.

Зимна обстановка в община Габрово към 16.30 часа на 17.01.2017 г.
17 януари 2017
Изкуството на помощ
18 януари 2017