„Мениджъри за един ден“ и настойниците им от Община Габрово се събраха в края на работния 17 ноември за последна оперативна среща. Беше направена цялостна оценка за изпълнението на задачите, по които ученици от гимназиите в Габрово, Дряново и Велико Търново и ръководството на общинската администрация работиха в рамките на инициативата „Мениджър за един ден“, организирана от Джуниър Ачийвмънт България.

Младежите споделиха впечатленията си от деня и признаха, че представата им за работата на администрацията се е променила след изкарания стаж. „Кметът за един ден“ Надежда Скакалова от ПГТ „Пенчо Семов“ сподели, че след като вече знае какви са задълженията и отговорностите на кмета, не иска повече да се кандидатира за този пост.

Кметът на община Габрово Таня Христова я поздрави за добрия екип от „мениджъри за един ден“ и заяви, че в лицето на всички тях вижда добри наследници. Та ги призова максимално да се съсредоточат върху възможностите, които им предлага образователната система, за да се реализират в професии, които ще ги вдъхновяват и удовлетворяват. Увери ги, че това няма да са лесни професии, но след изкарания ден кметът Таня Христова е убедена в уменията им и им пожела да се научат да работят в екип. Всеки от настойниците награди със сертификат за участие мениджъра за един ден, който е кандидатствал за позицията му.

Секретарят на Община Габрово Полина Тихова и Стефани Златкова - ученичка от Старопрестолна професионална гимназия по икономика във Велико Търново, която бе „секретар за един ден“.

Заместник-кметът Климент Кунев и „заместник-кметът по финанси и собственост за един ден“ Моника Иванова, която учи в ПГИ „Рачо Стоянов“ – Дряново.

Двамата заместник-кмета по устройство на територията, инфраструктура и екология арх. Николай Меразчиев и Христина Христова – ученичка от ПМГ „акад. Ив. Гюзелев“.

Арх. Меразчиев и ученикът от Национална Априловска гимназия, Георги Катевски, който избра да бъде „главен архитект за един ден“.

Заместник-кметът Нела Рачевиц и „заместник-кметът за един ден“ Анна Добрева – ученичка от дряновската ПГИ „Рачо Стоянов“, с ресор „Социално-икономическо развитие“.

Директорите на дирекция „Образование и социални дейности“ - Даниела Василева и Олеся Янева – ученичка от ПМГ „акад. Ив. Гюзелев“.

Председателят на Общински съвет – Габрово Лена Георгиева и възпитаничката на ПГИ „Рачо Стоянов“ – Виктория Петкова.

Кметът на община Габрово Таня Христова и „кметът за един ден“ Надежда Скакалова от ПГТ „Пенчо Семов“.

След приключването на официалната част, всички участници си направиха снимка за спомен.