За първи път днес в Габрово ще видим стендъп комедия. На 16 ноември от 19.00 часа в Залата на жирафите в Дома на хумора и сатирата гостуват двама от най-известните български комедианти от софийския Комеди клуб – Иван Кирков и Васил Ножаров. Шоуто сигурно ще е една въздишка по някогашната атмосфера на Експерименталния сатирично-вариететен театър.

Основател на този пръв за страната и станал вече култов клуб, е Иван Кирков. Той развива стендъпа в София от 2012 г. и популяризира този вид сценично изкуство все по-успешно. От края на миналата година стендъп комедията си има своя територия – Комеди клуб със собствено сценично пространство.

Гостуването в Залата на жирафите в Дома на хумора и сатирата е част от национално турне на Клуба и ще бъде изненада за всички. Комедиантите предупреждават, че шоуто не е подходящо за младежи под 16-годишна възраст. Билетите са в продажба на касата в Дома на хумора и в цената от 6 лв влиза и чаша вино.

Стендъп комедията тръгва от Великобритания преди едно-две столетия, но за нашата страна определено е новост. Днес е на особена почит не само във Великобритания, но и в САЩ, Германия и в други страни. Това е изкуство за ценители, за хора с усет към комедийното говорене от един изпълнител, застанал пред публика с микрофон в ръка. 

Домашният социален патронаж с обновена база
15 ноември 2016
Таня Христова беше отличена в конкурса „Кмет на годината“ 2016 в категория „Природа за бъдещите поколения“
16 ноември 2016