Петото годишно време – карнавалното – пристига в Габрово с оранжев код за бурен смях. Опасно смешният сезон ще започне точно в единадесет часа и единадесет минути в единадесетия ден на единадесетия месец (или иначе казано – в петък), когато с помощта на специалния карнавален часовник ще започнем обратното броене и подготовката за Карнавал 2017.

Смяната на сезоните ще бъде усетена веднага от гражданите и гостите на Габрово – най-напред в района на Дома на хумора и сатирата, където още в 10.30 ще започне шумотевицата около посрещането.

От института по метеорология и хидрология на БАН разясняват, че се очаква оранжевият код постепенно да засегне област Габрово и да се разпростре из цялата страна. Учените очакват от сценариста на карнавала да поеме отговорност и поне да звънне, за да каже как да бъде наименуван ураганът от смях.

За сега обаче информация няма, затова призоваваме гражданите да дойдат лично в Дома на хумора на 11.11 в 11 часа и 11 минути, а също така да следят редовните ни емисии.

Регионалният исторически музей участва в изложба на вотиви в София
8 ноември 2016
Габрово с висока оценка от чуждестранни журналисти като дестинация за туризъм в България
8 ноември 2016