Днес почитаме свети Йоан Рилски Чудотворец, който е небесния закрилник и покровител на българския народ, лечител на хората и чудотворец сред миряните, наричан приживе земен ангел и небесен жител.

По инициатива на Българския лекарски съюз, на тази дата се отбелязва и Денят на българския лекар, тъй като св. Йоан Рилски е обявен за покровител на медиците. По случай празника, кметът на община Габрово Таня Христова отправи поздравление към лекарите, адресирано до председателя на Регионалната колегия на БЛС в Габрово. В него се казва:

„Приемете най-искрените ми и сърдечни поздравления по случай Деня на българския лекар! Позволете ми да честитя на Вас и Вашите колеги празника и да Ви пожелая от името на всички габровци, както и от мое име, здраве, увереност и смелост в ежедневната Ви работа, мъдрост в решенията, далновидност, точност и обективност в мнението Ви като лекари!

Често в практиката си Вие сте изправени пред ситуации, когато е необходима точна преценка, бърза реакция, любов към човека и състрадание към пациента. Всеки ден от Вашата работа е съревнование с обективните закони на природата и неизменните закономерности на живота.

Въпреки това, на Вас разчитаме да направите чудото на изцелението и да намерите лек срещу всяка болка, да ни подкрепите и окуражите в трудните моменти.“

Кметът Таня Христова пожела на медиците да не губят надежда и вяра в доброто у хората, да бъдат борбени, със силна воля и несъкрушим морал.

Екипът на iHELP организира обучения за първа долекарска помощ
17 октомври 2016
Днес откриваме Смешен филм фест 7- с червен килим, биг бенд, 86-годишен кабриолет и страхотен филм!
20 октомври 2016