В рамките на „Смешен филм фест“ 7 Община Габрово, Музей „Дом на хумора и сатирата“ и Нов български университет организират ателие по анимация за деца. Да анимираш буквално означава да вдъхнеш живот на образи, като ги раздвижиш и именно това ще е задачата пред малките участници – заедно да направят филмче, което ще бъде показано пред публика при закриването на фестивала на 26 октомври от 20.00 ч. в зала „Възраждане“.

Децата ще работят с техниката изрезкова анимация, при която от цветни картони се създават образи и се раздвижват кадър по кадър. Децата ще бъдат въведени в тайните на анимационното кино от млади професионалисти и студенти от Нов български университет.

Ателието е с продължителност три дни, по два часа на ден. Местата са ограничени и участието е само с предварително записване. Участието и в трите дни е задължително, тъй като децата се включват в реален творчески процес, който завършва с направа на филм!

Място на провеждане на ателието: Музей „Дом на хумора и сатирата“, Зала на жирафите.

Дати: 21 - 23 (петък - неделя) октомври 2016 г.

Начален час: 15,30

Краен час: 17:30

Възраст на участниците: между 6 и 12 години

В ателието могат да участват само 12 деца, затова – побързайте да се запишете!

Записване на тел. 066/ 80 72 29, Дом на хумора и сатирата, от 17 октомври (понеделник) до 20 октомври (четвъртък) , 9-12, 14-17 ч. Лице за контакт Венета Козарева.

Такса за участие: 6 лева.

Четвърта национална среща „Съхраняването на националната идентичност и музеите в България като част от устойчивото развитие”
12 октомври 2016
Нела Рачевиц, зам.-кмет на Габрово: Няма по-добър начин за развитието на един човек от контактите „лице в лице”
13 октомври 2016