През изминалата седмица въздухът в Габрово бе зареден с особена енергия и причината за това бе Международния баскетболен лагер, който събра над 220 деца от страната и чужбина, както и най – добрите треньори в България. За да им помагат и се включат в активната подготовка на младите баскетболни надежди се присъединиха и водещи специалисти от Италия, САЩ, Чехия и Австрия.

Допълнителен заряд на кампа дадоха и паралелно организираните събития като финалите на аматьорската баскетболна лига, демонстративния мач в инвалидни колички, както и присъствието на големи имена в този спорт като Юлия Боянова, Георги Панов и Георги Глушков.

На изключително емоционална и приятелска церемония по закриването на Международния баскетболен лагер, главният организатор на кампа Владимир Искров връчи на кмета на община Габрово плакет за цялостен принос в развитието и популяризирането на баскетбола в България, с благодарност за оказаната подкрепа и съдействие по време на целия лагер, а от своя страна г-жа Христова потвърди ангажимента и намерението си, следващата година тази инициатива да се проведе отново в Габрово и в още по – голям мащаб.

Снимки от всички събития, съпътстващи кампа може да разгледате на профила ни във Фейсбук.