Беломъжите и Харачери са двете приемни села, на които през тази седмица гостуват младежи – участници в инициативата „Приеми ме на село“. „Внучета назаем“ от Габрово, София, Стара Загора, Пловдив и Варна ще прекарат 7 дни в автентична селска среда, за да опознаят традиционния български бит и култура.

В първите дни на участието си, младежите имаха възможност да се запознаят със селата и жителите им, посетиха кравеферма, музея на билките в село Кметовци и се возиха на истинска каручка с истински кон.

Предстои им разходка до Дряновския манастир, посещение на АИР „Боженци“ , работа в селските дворове и разбира се – научаване на кулинарни специалитети и готварски умения от бабите ни „под наем“.

Надяваме се в края на седмицата двете групи младежи от Харачери и Беломъжите да се завърнат в градовете си, запечатали в спомени многото емоционални срещи и преживявания от краткия си живот на село.

А „Приеми ме на село“ продължава до средата на месец септември с нови групи деца и младежи от страната и чужбина в селата Донино, Новаковци и Беломъжите.

Програма подкрепяща газификацията на българските домакинства ще бъде представена в Габрово
19 юли 2016
Печатното издание-албум "Православни храмове в Габровско" представя днес Регионален исторически музей - Габрово
22 юли 2016