Жителите на шест района в южната част на гр. Габрово засадиха декоративни дръвчета, храсти и цветя в пространствата около домовете си на 25 юни 2016 година. Мероприятието се осъществи по проект PF 022-038 „Цветен град“, съфинансиран от Българо-швейцарска програма за сътрудничество.

След първата успешно изпълнена кампания, на 3 октомври 2015 година, представители на шест квартални общности проявиха значителен интерес, като писмено заявиха желанието си техните жилищни райони да бъдат включени в следващата „Доброволческа цветна кампания“.

Младежи-доброволци, допълнително информираха за предстоящото мероприятие, като раздадоха информационни флаери и разлепиха плакати.

Инициативата, проведена в деня след Еньовден, започна рано сутринта с раздаването на  декоративни дръвчета, храсти и цветя на жителите на определените райони.

С помощта на младежите и работниците от звено „Озеленяване“, в изпълнение на дейност Доброволческа „Цветна кампания“ по проекта, гражданите облагородиха жилищните пространства в районите на:

бл. „Дунав 1”

 

ул. „Даскал Алекси" № 4

 

бул. „Столетов" № 76-78

 

 

бул. „Трети март" № 25

 

бул. „Трети март" № 29

 

кв. Етър - ул. „Ген. Дерожински“ № 86

 

Габровци от всички възрасти ентусиазирано посрещнаха лятото, като сплотиха своите малки общности с положените съвместни усилия на „цветно“ творчество и сътвориха оригинални цветни композиции.

Прекрасни отзиви за Габрово след посещението на Дипломатическия корпус
27 юни 2016
Огненият хепънинг тръгна по вода
27 юни 2016