Делегатите на XV общо отчетно-изборно събрание на Асоциацията на специалистите по комуникации в общините (АСКО) преизбраха единодушно за председател на Контролния съвет на Асоциацията главния експерт „Публичност и визуализация“ в Община Габрово Миглена Въгленова.

Неправителствената организация е основана на 13 юни 2000 г. Тя обединява специалисти по връзки с обществеността, работещи в родните общини. По време на годишната среща на АСКО, състояла се на 9 и 10 юни в София, беше избрано ново ръководство за предстоящия 4-годишен мандат на местната власт.

Членове на Контролния съвет са Виолета Филипова от Община Смолян и новото попълнение Станислава Йорданова от Община Свищов. В Управителния съвет на АСКО остават председателят Веска Тодорова от Община Самоков, зам.-председателят Таня Балабанова от Община Сливен, изпълнителният директор Михаела Малеева от столицата, както и новите членове Павлина Павлова от Община Чавдар и Марий Пейчев от Община Ценово.

По време на двудневния форум се състоя семинар на тема „Още една стъпка за професионалното усъвършенстване на PR специалистите“. В рамките на събитието бе представен опитът на Община Габрово в прилагане на мерките за публичност и информация по европроекти.

Присъстващите имаха възможност да споделят добри практики и да дискутират инструментариум за изграждане на обществено доверие и формиране на положителен публичен образ на местното самоуправление. Членовете на АСКО, поетесите Албена Декова и Светлана Николова, проведоха творческа вечер с авторски творби.

Желяз Турлаков - ръководител на терапевтична общност за лечение на зависимости „Ново начало“, ще проведе срещи с млади хора от Габрово
13 юни 2016
Нови щети след интензивните валежи в община Габрово на 13 юни 2016 г.
14 юни 2016