Времето в Габрово е ясно. Духа слаб югоизточен вятър със скорост 1 м./сек. Температурата на въздуха е 1 градус, а влажността – 92 %.

Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Температурата на въздуха там е  4 °С. Височината на снежната покривка е около 65 см. Пътното платно е  обработено и опесъчено. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона. Пътят за м. Узана е почистен и проходим при зимни условия. Духа слаб южен вятър. Видимостта е добра. Температурата на въздуха там в този час е 4 градуса. Пътищата за  гр. Севлиево, Трявна, Дряново и селата  са  обработени, опесъчени и са проходими при зимни условия.

Доставката на електрическа енергия е нормална. Няма потребители, лишени от ток. Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, топлоподаване и снабдяване на населението с хляб, хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност при зимни условия.

Учениците, подлежащи на задължително обучение и живеещи в населени места, в които няма училища през учебната 2015/2016 година са транспортирани до ОУ „Хр. Ботев“, СОУ „Р. Каролев” и СОУ „Отец Паисий”, ОУ „Цанко Дюстабанов” и водят нормален учебен процес.

Прогнозата за времето:

Днес времето ще бъде предимно слънчево. Видимостта в района е добра. Ще продължи да духа умерен северозападен вятър. Ще продължи да се затопля. Очакваната максимална температура днес ще бъде около 13°С. В планината ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, а на 2000 метра - около 2°.

Днес слънцето изгрява в 7 часа и 38 минути и залязва в 17ч. и 27 минути.

Информация за възникнали кризисни събития на територията на община Габрово може да съобщавате на тел. 066 80 33 28; 0884 000 141; 066 818 375;

ВНИМАНИЕ! Община Габрово напомня някои от задълженията и отговорностите на своите граждани, ръководители, собственици на фирми, наематели или ползватели на търговски обекти, ателиета за услуги, кооперации, държавни учреждения, учебни заведения, детски градини и обществени организации, съгласно разпоредбите на Наредба №1 за чистотата в Габровска Община, а именно:

Съгласно чл. 2 и чл.19 - "Да почистват редовно:

1. Прилежащите тротоари от сградите, а там където няма такива - по дължината на обектите и на ширина 2 м от тях;

2. Дворовете и входовете около обектите;

3. През зимния сезон терените по т.1 и т.2 да се почистват от сняг и ледени висулки от сградите."

Съгласно чл.15 "Поддържането на чистотата на местата за паркиране на лични и обществени превозни средства е задължение на собствениците им и на експлоатиращите паркингите фирми, предприятия и организации.

Съгласно чл. 24 т. 7, т. 8 и т. 9 "Забранява се:

  • Хвърлянето в кофите и контейнерите за смет на горива и избухливи вещества, горящи и неизгасени отпадъци, твърди и обемисти предмети, строителни материали, течности, стружки и др., които могат да повредят сметосъбиращите машини и съдовете за смет;
  • Изхвърлянето на битовите отпадъци извън контейнерите и съдовете за смет и препълването им;