В дните преди студентския празник Домът на хумора и сатирата спазва традицията си да показва творби на млади таланти заедно с постиженията на техните преподаватели. Тази година със съвместна изложба гостуват фотографа Антоан Божинов и неговите студенти от специалност „Фотография“ в Нов български университет и във Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Откриването ще се състои в петък, 4 декември, от 17.30 часа в зала 6 на Дома на хумора и сатирата. Изложбата „Gaudeamus igitur“ може да бъде видяна до края на януари, 2016 г.

В нея са представени 123 фотографии на 59 студенти и курсисти, обучавани от Антоан Божинов. Творбите отразяват по оригинален начин младежкия поглед към света и живота ни – с неизбежните му проблеми, но и с малките радости, които му придават смисъл. Темите са разнообразни и включват всичко, което може да се види и запечата с фотоапарата от едно любопитно око – хора и автомобили, витрини, строежи, улични сергии, протести, градски тържества, работни моменти или минути на отдих.

Редом със своите студенти и курсисти се представя и фотографа Антоан Божинов. Той е познат в гилдията като вдъхновител, основател и председател на фондация ФОДАР, която е организатор на едноименното международно фото-биенале. То е едно от най-мащабните и реномирани фотографски събития в България. Престижният конкурс вече има девет издания и печели все по-голяма популярност.

Антоан Божинов е участник в Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата – Габрово от 1983 г. През 2007 г. печели наградата на Министерството на културата за фотография в XVIII-то издание на Биеналето. През годините е гостувал в Дома на хумора със самостоятелна фотографска изложба и със селекция от творби, участвали в биенале ФОДАР. Сега се представя и като университетски преподавател с подбрана колекция от 25 фотографии, обособени в два цикъла – „Автопортрети“ и „Портрети на моите фейсбук приятел(к)и“.

Гласувайте за детска градина „Слънце“ в конкурса „Сграда на годината“
30 ноември 2015
Предприети мерки във връзка с възникнала ВиК авария на ул. "Емануил Манолов"
30 ноември 2015