Балкански турнир по хандбал за юноши и девойки родени след 1998 година започва  от петък до неделя в Габрово. В спортна зала „Орловец“ ще се срещнат съставите на Румъния, Македония, Косово и България. Четирите тима при двата пола ще изиграят по един мач по между си, по системата „всеки срещу всеки“. Срещите са по четири на ден - две при силния пол и две при дамите. В петък и събота двубоите са от 12, 14, 16 и 18 часа, а в неделния ден ще започнат от 9 сутринта. Церемонията по закриване и награждаване на призьорите е планирана за 16 часа.

Българският национален отбор за девойки е селектиран от треньорите на „Шумен 98“ Николай Начев и Десислава Илиева. Те са включили в разширения състав 18 момичета. Представителките на „Бъки“ са пет - вратарката Ивон Дюлгерова, Ива Георгиева, Габриела Георгиева, Надежда Димитрова и Мадлен Тодорова. По пет са също състезателките от „Етър 64“ - Мария Спиридонова, Антония Игнатова, Мартина Харалампиева, Денислава Петрова, Кристияна Караманлиева и „Хасково“ - Валерия Миладинова, Мария Димитрова, Маринела Панайотова, Християна Петрова, Лили Николаева. От „Ники спорт“ (Сливница) повиканите са две - Гергана Грозданова и Сара Тодорова, а от „Шумен 98“ е включена Ирене Иванова.

За юношеският национален отбор родени 1998/1999 година това ще бъде един от тестовете преди участието на Европейското първенство до 18 години в Дивизия 2, на което страната ни ще бъде домакин през лятото на следващата година във Варна. Старши треньорът Йордан Димитров и помощникът му Иван Радев са включили в групата за турнира в Габрово 20 състезатели. 17 са представителите на „Фрегата“ (Бургас) - Ерсин Хюсеин, Живко Кимрянов, Павел Данаилов, Росен Колев, Здравко Славов, Пресиян Русенов, Дилян Илиев, Станислав Йорданов, Евгени Христов, Милен Стоянов, Иван Грамчев, Иван Маджаров, Мартин Тодоров, Йордан Михнев, Георги Славчев, Янко Арнаудов, Ивелин Йорданов. По един са състезателите на ХК „Добруджа“ (Добрич) -   Михаил Нейчев, ХК „Албатрос“ (Бургас) - Йоан Джока и „Спартак“ (Варна) - Георги Стоянов. 

Според предварителната програма двата български отбора ще открият турнира в петък с двубои срещу Македония, съответно от 12 часа девойките и от 14 часа юношите. След тях ще се срещнат съставите на Косово и Румъния. Възможно е обаче да настъпят и промени в реда на срещите за петъчния ден.

Ето и пълната програма:

20 ноември, петък

12:00 девойки  Македония - България

14:00 юноши Македония - България

16.00 девойки Косово - Румъния

18:00 юноши  Косово - Румъния

21 ноември, събота

12:00 девойки  Румъния - Македония

14:00 юноши Румъния - Македония

16.00 девойки България - Косово

18:00 юноши  България - Косово

22 ноември, неделя

09:00 девойки Македония - Косово

10:50 юноши Македония - Косово

13:40 девойки България - Румъния

14:30 юноши България - Румъния

16:00 - Награждаване