Уважаеми съграждани,

Нека радостта, която носи днешният празник ни вдъхновява да бъдем по-съзидателни, по-уверени в делата си и повече единни.

Днес много хора ще говорят за значението на Съединението и промяната, която носи на държавността ни. Ще си спомним със смирение и ще говорим с чувство на национална гордост за дързостта на предците ни, осъществили този исторически акт. Днес много от нас ще искат да са така смели, далновидни и борбени като тях.

Тази дързост поставя отново страната ни на картата на Европа и връща облика й на свободна и независима държава. Тази дързост ни задължава, че ако искаме просперираща България, то всички ние трябва заедно да работим за това.

Преди 130 години станахме граждани на сбободна и съединена България, днес сме граждани на обединена и променена Европа. Живеем във време когато за други народи това е далечна и трудно осъществима цел.

Нека дарът, който ни носи свободата, ни припомни и отговорността, която имаме не само пред себе си, но и пред поколенията след нас. Всеки един в ежедневието си води битки и полага усилия да промени към по-добро живота си.

Сега е моментът да забравим раздорите, да приглушим политическите си страсти, да приемем различията си и да се обединим, заради децата ни, заради подобряването на живота на всички нас като общност и като нация.

Честит празник!

Таня Христова

Кмет на община Габрово

Председателят на народното събрание и кметът откриха XIII Панаир на народните занаяти в Етъра
5 Септември 2015
Днес откриваме Дните на камерната музика
7 Септември 2015