Стартира ежегодният фотоконкурс на Европейската комисия „Европа в моя регион“. През това лято е неговото четвърто издание, а целта отново е да се привлече вниманието към проекти, получили финансиране в рамките на регионалната политика на Европейския съюз. Проявата се провежда чрез Фейсбук страницата на Комисията – https://www.facebook.com/EuropeanCommission/app_386310531430573.

Всичко, което трябва да направите, за да участвате, е да публикувате до три снимки на проекти, от които да става ясно, че са реализирани със средства от европейските фондове за регионално развитие. Изискването е снимките да включват доказателство като билборд, табела или плакат с името на проекта, стойността, логото на програмата и флага на Европейския съюз. В надпреварата могат да участват лица, навършили 18 години.

Регистрации в конкурса ще се приемат до 28 август 2015 г., петък /до обед - централноевропейско лятно време/.

Общо три фотографии ще бъдат отличени и наградени, а победителите ще получат пътуване за двама до Брюксел по време на Европейската седмица на регионите и градовете Open Days в началото на месец октомври.

За да имате по-голяма популярност и повече споделяния, използвайте официалния хаштаг /знак за препратка/ на конкурса, когато споделяте участието си във Фейсбук или Туитър: #EUmyRegion. Приложението за Фейсбук се предлага само на английски език.

Информация за текущите и реализираните проекти в община Габрово може да намерите на http://gabrovo.bg/articles/index/lang:bg/p:404.

Филм за създателя на АЕК "Етър" Лазар Донков пусна онлайн-платформата Култура ON-AIR
26 юни 2015
Инж. Николай Шимбов: „Изграденото по Водния проект в Габрово вече е в ръцете на хората, които трябва да го оценят и пазят“
28 юни 2015