Евъргрийни и авторски парчета ще зарадват любителите на джаза в Габрово в последните два юлски концерта от модул „Днес” на джаз проекта „Вчера, днес, утре”.

Днес, 16 юли, от 19:00 часа в зала „Възраждане” Хилда Казасян ще представи пред габровци парчета от албума си „Jazz & Me“, който съдържа тринайсет добре познати евъргрийни, интерпретирани по нов начин. Селекцията прави самата Хилда, като се осланя на личното си усещане и сценичния си опит. За аранжимента на парчетата, певицата се доверява на популярни музиканти от българската джаз сцена през последните години като Христо Йоцов - ударни, Живко Петров - пиано, Михаил Йосифов - тромпет и Милен Кукошаров - клавишни.

Един от тях - пианистът Живко Петров, ще чуем утре, 17 юли, отново в 19:00 часа заедно с Веселин Веселинов (Еко) – контрабас и Димитър Семов – барабани. Триото JP3 ще предложи на публиката авторските си парчета от втория си албум „t’s a Dream”.

Концертът на трио JP3 ще се състои в двора на Национална Априловска гимназия, а при лошо време – в зала „Възраждане”. Билетите са на цена 2 лв. и могат да бъдат закупени на ул. „Радецка”, до Безистена, както и в деня на концерта от мястото на провеждане.

Джаз проектът „Вчера, днес, утре” се реализира от Община Габрово с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”.

Петър Йедличка с ретроспективна изложба в Дома на хумора и сатирата
16 юли 2014
Кметът на Добрич благодари на всички доброволци и дарители
16 юли 2014