Мохамед Надим получи наградата на Община Габрово „Златен Хирон” за 2009 година. Призът връчи лично кметът на Община Габрово Томислав Дончев по време на традиционния си коледен прием, който се проведе снощи в Художествена галерия „Христо Цокев”.

Основен мотив за присъждането на високото отличие е широката благотворителна дейност на г-н Надим. От началото на 2000 г. той помага на Дома за медико-социални грижи за деца в Габрово, като плаща изцяло адаптираните млека за най-малките, а от две години всеки месец купува плодове и лакомства за всички деца. Поема изцяло заплатите на трима специалисти от Дома – логопед, психолог и рехабилитатор. По негово желание всяка година на 1 юни се организира почерпка за малчуганите. Общата стойност на даренията му за Дома са 250 000 лева.

От 2005 г. благодарение на него всеки ден 40 души получават безплатен обяд в социалната кухня. В последните няколко години той подпомага и габровската болница. С негови средства са осигурени уникални учебници по хирургия, инструменти за ендоскопска хирургия, бельо и отоплителни уреди за неонатологично отделение, спално бельо за детско отделение. Многократно предоставя платове за костюмите за габровския карнавал. Миналогодишната заря за празника на града бе подарък от него. През 2010 г. Мохамед Надим ще подпомага хандбален клуб „Бъки”, а най-новата му идея е с негови средства в Габрово да бъде изграден голям спортен комплекс.

Мохамед Надим е роден в Пакистан, но от 35 години живее във Великобритания. От 10 години развива бизнес в Габрово. Собственик е на шивашката фирма „Криейшънс”, в която работят повече от сто служители.