В навечерието на най-големия християнски празник Рождество Христово, на гости при децата от подготвителната група на целодневна детска градина „Мики Маус” – Габрово беше отец Станислав от православен храм „Света Троица”. Той ги запозна с библейската същност на празника. Децата бяха много впечатлени от историята, която им разказа отецът, за раждането на Исус Христос и за християнските ценности – любов, смирение, надежда, доброта и милосърдие. В разговора малчуганите показаха много познания за същността на този празник, за традициите и обичаите, свързани с него, и изявиха желание за нови срещи. Поставено беше началото на съвместна работа, чрез която децата да се възпитават във вечните християнски добродетели.

Преди броени дни детската градина беше отличена с грамота за активно участие в конкурс за изработване на предмети от отпадъчни материали, организиран от Европейски информационен център „Европа директно” - Габрово при Габровска търговско-промишлена палата и грамота за разделно събиране на отпадъци от опаковки, връчена от „Екобулпак” АД.

Малките палавници вложиха голямо старание в изработването на коледни картички, които представиха за участие в инициативата „Моята зелена Коледа”, обявена от областна администрация.

Децата от ЦДГ „Мики Маус” с нетърпение очакват пристигането на Дядо Коледа в детската градина на 21 декември 2009 г. Те са подготвили много песни, танци и изненади за белобрадия старец.