За пръв път в своята история Баскетболен клуб „Чардафон-Орловец” Габрово стига до финали на два шампионата - при младежите и при юношите. Спортистите завоюваха бронзова купа от младежкия шампионат, където в редовния сезон завършиха на 4-то място.

Още по-впечатляващо бе представянето на баскетболисти от Габрово при юношите, където взеха сребърната купа. Момчетата признаха, че „Балкан“ –Ботевград е бил най-трудният им противник. Всъщност това е отборът,  който застана между тях и златните медали, но младите баскетболисти обещаха, че следващият път ще победят.

Успехите на отбора на БК „Чардафон-Орловец” Габрово са още по-ценни, а медалите по-блестящи, защото малко преди началото на финалната фаза на младежкия и юношеския шампионат някои от ключовите играчи отпадат от състава поради контузии. Въпреки това състезателите, които излизат на терена успяват безапелационно да си проправят пътя съответно до полуфинала и финала на двата шампионата.

На срещата с кмета на община Габрово Таня Христова Иван Господинов, един от хората благодарения на които клубът беше възстановен през 2009 г. и изпълнителен директор на БК „Чардафон-Орловец” (младежи), призна, че успехите се дължат на сътрудничеството с БК „Левски“, упоритата работа на треньорите, неуморните тренировки на състезателите, както и на помощта на Община Габрово за възстановяване на тренировъчната база. Ето защо отборът сподели победите си от двата шампионата с Община Габрово като капитанът на отбора Ерик Йорданов връчи на кмета на града по един бронзов и един сребърен медал.

Г-жа Христова поздрави момчетата за успехите им и им пожела да продължават да растат все по-нагоре в резултатите си. „Дай Боже, всички тези постижения да убедят държавата и спонсорите, че трябва да се инвестира в спортна база и че нашият град е едно много подходящо място, за да се организират състезания от международен ранг“, допълни пожеланията си кметът.

Тя връчи на треньора на отбора - Владимир Искров, грамота за принос към баскетбола в Габрово. От своя страна спортният специалист сподели, че е приятно изненадан и развълнуван от оказаната му чест, защото това е първото му персонално отличие в областта на баскетбола.a

Информация за обстановката в община Габрово към 00.30 часа на 31 май 2014 г.
31 май 2014
Състезанието „Мама, татко и аз” се отлага
31 май 2014