На 5 ноември 2009 г. от 17.30 часа в зала 7 на Дома на хумора и сатирата в Габрово ще бъде открита изложбата „Срещи – и с усмивка” – резултат от едноименния фотоконкурс, обявен през 2008 г., в който взеха участие фотографи от побратимените градове Габрово и Тун.

Настоящата изложба е последна фаза от съвместния проект „Срещи – и с усмивка”, осъществяван от Дома на хумора и сатирата, Община Габрово и Съюза за подпомагане Тун – Габрово. Миналата година група габровски фотографи посетиха швейцарския град Тун и запечатаха в обективите си неговите живописни кътчета. По-късно посрещнаха в Габрово своите колеги от фотоклуба в Тун и им помогнаха да снимат красотите на габровския Балкан и забележителностите на българската столица на хумора.

Изложбата от конкурса, представяща 120 фотографии на 12 автора от двата побратимени града, беше открита в навечерието на 1 април 2009 г. в изложбената зала на кметството в гр. Тун лично от кмета на града г-н Ханс-Уели фон Алмен. На откриването в Габрово ще присъстват г-жа Регина Ешер – съветник в посолството на Конфедерация Швейцария, г-жа Жасмина Щалдер – член на ръководството на Съюза за подпомагане Тун – Габрово и г-н Ханс Щалдер – ръководител на проекта за фотоконкурса.

След официалното откриване ще бъдат връчени наградите на тримата отличени фотографи от Габрово: Доротея Комитска (І награда), Венцислав Симеонов (ІІ награда) и Илко Немцов (ІІІ награда). За посетителите на изложбата организаторите са подготвили специални талони с въпроси по темата на фотоконкурса. Правилните отговори гарантират атрактивна награда за гост от публиката – покана за вечеря от кмета на партньорския град Тун по време на неговото посещение в Габрово.

На тържеството музикални поздрави ще поднесат Габровският камерен оркестър с диригент Иван Стоянов и възпитаници на музикалното сдружение „Емануил Манолов”. Фотоизложбата ще бъде на разположение на габровци и гостите на града до края на годината.