Почетният Консул на България за Източна Фландрия Вили Ван Импе връчи днес на кмета на Габрово Таня Христова дарението от белгийския град Аалст, предназначено за преодоляването на последици от бедствието от 14 март.

Кметът на Габрово благодари за съпричастността и жеста от страна на партньорския град и увери дарителите, че средствата ще бъдат насочени единствено към хора, които нямат възможности със собствени сили да възстановят щетите по домовете си.

„Подадената приятелска ръка от Аалст дойде в най-трудните ни часове след бедствието и Габрово никога няма да забрави това! Ще благодарим поименно на всички хора, дарили средства за нашия град”, каза Таня Христова по повод получаването на дарението.

Общата стойност на дарението от побратимения Аалст е 2550 евро. Те са предоставени от Почетното консулство, от Асоциацията „Хора в помощ на България: Аалст - Габрово” и от община Аалст.

Вили Ван Импе е на посещение в Габрово днес и утре заедно с делегация от белгийския град. Визитата е свързана с реализирани партньорски и дарителски инициативи, осъществени със съдействието на Лайънс Клубовете на Аалст и Габрово, и Клуб Приятели на Белгия.