След края на горещото лято Музеят „Дом на хумора и сатирата” продължава поредицата от атрактивни изяви и интересни изложби, посветени на 40-годишнината от създаването на емблематичната за Габрово институция.

За любителите на хумористичното изкуство и за всички габровци и гости на града екипът на Дома на хумора е подготвил богата програма, в която всеки ще намери нещо по свой вкус.

В рамките на първия за сезона Весел четвъртък, на 30 август т.г. от 17.30 ч. в зала 7 на ДХС ще се състои откриването на самостоятелната изложба на габровеца Валери Фердинандов „Шесто чувство”.

Авторът не е професионален художник, но душата му е отдадена на изкуството и сътворяването на красиви неща. От години работи с предпочитания си материал – стъклото – и извайва от него причудливи форми.

В изложбата са представени 10 стъклопластики – нестандартни  триизмерни стъклени „картини” в рамки, разкриващи богата палитра от теми. „Мадоната с младенеца” открива поредицата, а редом до „Лодка” и „Платноход” са забележителните „Петолиние” и „Орфей”. Своеобразен акцент на изложбата са две творби с емблематични герои – „Дон Кихот и Санчо Панса” и „Танцът с хлебчетата” на незабравимия Чарли Чаплин.

Творбите от изложбата се предлагат за продажба на ценители на изкуството и оригиналните идеи. Изложбата ще остане на разположение на посетителите на Дома на хумора до 20 септември т.г.

Уточнение от Общински пътнически транспорт – Габрово
28 август 2012
Нов православен храм в Зелено дърво
29 август 2012