Културните събития на 28 юни в Габрово ще започнат в 11:00 часа с детско матине. Детските състави от читалището на кв.Бичкинята ще гостуват в Дома на хумора и сатирата, където публиката ще види постановката "Юнаци с умни калпаци" от Панчо Панчев, кънтри танц и танцово шоу "Бонбониада".

Две представления ще се играят на 28 юни в зала "Възраждане" в Габрово – „Когато котката я няма” на Иво Йончев и Снежина Стоянова и „Пророчество” на театралана компания МОМО.

„Когато котката я няма” е английска комедия на ситуациите, написана от Джон Мортимър и Браян Кук с хумор, тънки намеци и деликатни ситуации, в които зрителят постоянно разпознава себе си и своето ежедневие. Засегнати са човешките отношения ‐ между мъжа и жената, както в една интимна обстановка, така и в далеч по несемейна и необичайна ситуация, между приятелите и роднините, между двама мъже както и между две жени, темите за любовта, изневярата и ревността. Текстът е изпълнен с много комични ситуации, напрегнати моменти и неочаквани обрати, като героите са подложени на доста изпитания, но всеки с различна крайна цел. Представлението няма аналог на българската сцена до момента. Режисьорът Иво Йончев и психологът Снежина Стоянова съчетават в едно цяло изкуство (театър) и наука (психология).

„Когато котката  я няма” ще се играе от 19 часа в зала "Възраждане".

21 часа ще започне представлението „Пророчество” на театрална компания МОМО. Това е 50-минутен спектакъл, а най-близката жанрова форма, с която може да бъде описан, е “токшоу”, тъй като текстът играе много важна и централна роля – не само като изразяващ съдържание, но и също като форма – думите се раждат, изговарят и в същия момент се показват на бялата стена, която е зад актьорите. Движещите се изписвани думи сами по себе си са средата, сценографията на пърформанса. „Пророчество” е посветено на 2012 година. То е интимно, директно, катарзисно представление, което изследва егото, клаустрофобията и свободата. То отваря рана - давайки израз на гласа на вината и роботизираната природа на ума, като я затваря в края, насочвайки вниманието към вечно присъстващото и никога непроменящото се, разкрива чрез думи, пластика и образи саморазрушителните тенденции на ума, бездната на самообвинението, тласъка към авто-канибализъм и от друга страна вградената способност на човешкото съзнание да вижда и приема фактите от реалността без идентификация, такива каквито са.

„Пророчество” ще се играе от 21 часа в зала "Възраждане".

Локация Център е поредица от културни събития с фестивален характер в Габровска област, Централна България. Ще се проведе между 22-29 юни 2012. Пълната програма вижте на www.orlovska10.com. Следете също и за подробна информация за всяко отделно събитие.