Повече от 40 района ще бъдат почистени днес от екипи от Общинска администрация и различни институции. Обектите, сред които детски площадки, паркове, градинки и обществени места, са пръснати в целия град – от Синкевица до кв.”Трендафил 2”. Вече започна зацветяването и на две фигури – герба на града и габровската котка. Цветният герб ще бъде разположен на ската на ул."Брянска" . Размерите му са 6 на 3,40 м. За него се използва разсади на Сенецио заради нежния сребристо-зелен цвят на листата, Агератум - с прекрасните си нежни синьо-виолетови цветове,  жълта и червена копривка.  Котката от цветя е направена на ската на детската площадка срещу бл. „Катюша", като се използват разсади от същите видове цветя.

Община Габрово призовава всички габровци да се включат в кампанията „Пука ли ти за боклука?”. Информация за събраните отпадъци може да бъде подавана от 17 до 29 април 2012г., от 8:30 до 17 часа, на тел. 070014410, 066/818 359, за да може да бъде организирано извозването им на общинското депо. Събраният боклук оставяйте в чували или на снопове на най-близката контейнерна площадка.

На електронен адрес protocol@gabrovo.bg изпращайте вашите предложения, придружени със снимки, за  най-добре почистено междублоково пространство, както и за най-красива градинка.

Ул.”Младост” и Слончето – сред най-замърсените в Габрово
20 април 2012
На живо от местата за почистване в снимки
21 април 2012