В Деня на Земята Национална образователна програма БИЛКАРИЯ  отново ще зарадва габровци с чаша ароматен чай и нещо вкусно и полезно.

На щанда си, по време на екобазара на 20 април, те ще предложат продукти, изработени с най-древната пшеница - лимец и ще отговарят на въпроси за нейното отглеждане.

Познатото от миналата година ще са вкусните, полезни и нетрадиционни гофрети от лимец

Новото - живите храни „Лиме-Ра” и „Биле-Ра”, който съдържат кълнове и препечено брашно от лимец, млени орехи, следи от билкови добавки. При тяхната употреба млякото на кърмачките се превръща в пълноценна храна за детето, независимо от това с какво друго се храни майката. Помагат още  при лечението на колити,сърдечна недостатъчност, страхова невроза, анемии, аменорея, анорексия и др. Насищат организма с микроелементи, съдържат широка гама витамини и незаменими мастни аминокиселини. Високото съдържание на природен фосфор укрепва волята, а това на солите – мисленето!

Любознателните  ще могат да се запознаят от близо с процедурата за добиване на бели и зелени кълнове от лимец и как точно трябва да изглеждат те. За пръв път някой някъде ще предложи за дегустация и мляко от лимец.

Както обикновено посетителите ще получат много полезни знания и опит, а под шатрата на билките ще откриете и книгите, събрали дългогодишния опит и знания на  Емил Елмазов.

Награди за най-активните в пролетното почистване!
17 април 2012
В четвъртък лявата част на Габрово остава без вода
18 април 2012