Oт 18 до 20 май 2012 година в побратимения на Габрово град Чернигов, Украйна ще се проведе най – големия фестивал на любовта и красотата „Романтик“.

Очакваният брой на посетителите и участниците ще надхвърли 100 000 души. Част от планираните събития са откриване на благотворителна изложба със сватбени рокли и костюми на известни украински звезди, пускането на най-голямото романтично сърце в Украйна, най-масовото танцуване на валс, най-масовата целувка и парад на булки.

По какъв начин Габрово ще подкрепи своите приятели от Чернигов?

В администрацията пристигна голямо парче плат, което е разграфено на малки сърца. Всеки, който желае да остави любовното си послание към свой любим човек ще може да го стори.

Габровското сърце е част от пъзел със сърцевидна форма, който след като бъде запълнен, ще изпратим обратно в Чернигов, където ще го зашият към останалите части.

Възможност да запишете своето любовно послание ще имате от следващата седмица до края на месеца. На възлови места в централната градска част доброволци ще приканват хората да споделят своите трепети и чувства.

 

Панорама на средните училища в Габрово
9 април 2012
„Миграцията на паламуда”
10 април 2012