За тези, които ще предпочетат да празнуват Великден на Узана, Посетителският информационен център в едноименната местност организира Великденска работилница. От 12 до 16 април 2012 г., включително, всички гости на местността могат сами да изработят великденска украса, която да си вземат за спомен от пребиваването си за празниците в курортния комплекс. Инициативата е на Посетителски информационен център „Узана” и е в изпълнение на общинската Програма за туризъм за 2012 г.

Първи в инициативата на 12 април ще се включат доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества и клиенти на Центъра за обществена подкрепа към Община Габрово. С изработените от тях сувенири ще бъде подредена Великденска изложба във фоайето на Община Габрово, пред Ритуална зала, организирана от Общинския съвет по наркотични вещества и Центъра за обществена подкрепа.

Боядисване на яйца, изплитане на венци, създаване на пана и сувенири от природни материали – всичко, което носи вдъхновението на празника и възраждащата се природа, ще осмисли творческата енергия на гостите и приятелите на местността Узана за едно незабравимо преживяване.

Пролетен поздрав за габровския кмет
6 април 2012
Панорама на средните училища в Габрово
9 април 2012