Кметът на Габрово Таня Христова беше на работно посещение в полската столица Варшава. От 17 до 20 януари тя участва във втората среща на политическата направляваща група по проект I-SPEED /Политики за информационно общество за устойчиво европейско икономическо развитие/, изпълняван по програма INTERREG IVC. Във форума участваха още представители на Италия, Полша, Гърция, Норвегия, Испания, Румъния, Великобритания, Италия и Франция.

По време на срещата бяха обсъдени проекти и стратегии за развитие на туризма чрез използване на модерните технологии – триизмерни анимации, интерактивни карти и пейки, социални мрежи, електронни ваучери за различни услуги, приложения за смарт телефони.

Световната тенденция е високите технологии да бъдат внедрявани в туристическите услуги, да се засилва координацията между всички местни туристически агенции и все повече да се въвличат туристите в създаването на информация за туристическите атракции чрез социалните мрежи.

В рамките на събитието бяха представени и някои добри практики, сред които проектът на Община Габрово за изграждане на виртуален музей на индустрията. Специален интерес към града ни проявиха Испания и Норвегия, които изявиха желание за сътрудничество и интерес към ежегодния карнавал.

Апокрифи за кларинет и оркестър
24 януари 2012
Стоянка Мутафова и компания в Дома на хумора и сатирата
27 януари 2012