Габровци вече толкова обичат коледния си град, че празникът би бил невъзможен без него. Тази година той ще даде старт на коледното настроение на 12 декември, понеделник, точно в 17 часа, с концерт и специални гости, дошли от Лапландия.

Коледната атмосфера е поверена на оркестър „Габрово”, които са избрали от репертоара си всичко най-хубаво и празнично. Освен това джуджетата на Дядо Коледа са решили да оставят за малко работата и да си починат. Ще можете да се запознаете с тях, да ги разпитате до къде е стигнала подготовката и ако случайно сте забравили да изпратите писмо на Дядо Коледа, да им кажете лично желанието си. Те обещаха да му предадат всичко дословно, пък и да ви почерпят с лакомства.

За първи път тази година коледното градче ще е осветено. Ще можете да прекарате в него толкова време, колкото ви се иска, стига студът да не ви плаши. Там ще ви очакват любими герои от приказките и едни малко непривични за Коледа гости – подранили ли, закъснели ли – това оставяме да решите вие. Явно обаче щъркели ще прекарат празниците редом със Снежковците.

А изненадите в коледното градче не приключват в понеделник. На 17 декември в 11.00 ч. там ще можете да гледате безплатно постановката на Държавен куклен театър - Габрово „Няколко часа до Коледа”, а на 25 декември, също в 11.00 ч., ще има коледен празник - с оркестър „Габрово”, ансамбъл „Габровче”, Дядо Коледа, игри, награди и изненади.

Весела Коледа на всички!

Режим на водоподаването в село Здравковец
8 декември 2011
Коледен концерт на Габровския камерен оркестър
12 декември 2011