За първи път Габрово бе домакин на "Нощ на индустрията“. Събитието се организира от сдружение “Мост между поколенията”, а в основата на концепцията стои индустрията като важен икономически фактор и доближаването ѝ до младите хора, които живеят в съответния регион, като съществен двигател за повишаване на жизнения стандарт в даденото населено място, популяризиране на възможностите за работа и кариерно ориентиране, както и за промяна на квалификацията и преквалификация.

Нощта на индустрията започна от зала „Пенчо Семов“ на хотел Балкан, където организатори и партньори приветстваха младите хора, участници в инициативата.

Директорът на дирекция „Устойчиво развитие“ в Община Габрово д-р инж. Десислава Колева се обърна към тях думите: „България има нужда от вас, а габровският бизнес - от добре подготвени технически кадри. Бъдете изключително активни тази вечер и я използвайте, за да намерите мястото, в което да докажете вашия талант“. Тя покани младите хора на предстоящия на 25-27 ноември в Габрово Лагер за иновации и на пилотното за нашия град събитие, посветено на дигитализация и иновациите Digital4Gabrovo, което ще се проведе на 10 декември.

Инициативата в Габрово се проведе в партньорство с Общината и Общински пътнически транспорт, които предоставиха три екоавтобуса, за да могат участниците да се придвижат до шестте местни компании-домакини, които отвориха вратите си всички желаещи да се запознаят с тяхното производство - Мехатроника АД, Дикси ЕООД, Дзалли ООД, АМК ООД, Пластформ ООД и МАК АД.

Предстои ремонт на водопровод и възстановяване на улици в кв. Априлово
18 октомври 2024
Зона за екстремен спорт /пъмптрак/ край река Янтра
19 октомври 2024