На 18 октомври министърът на образованието и науката проф. Галин Цокев ще бъде на посещение в Габрово, където ще открие изложение на професиите.
Събитието ще се проведе утре от 12:00 часа на площад „Възраждане“ и в него ще се включат 17 училища от област Габрово и Велико Търново. Те ще демонстрират умения по професиите, които изучават и различни продукти, разработени от тях.

По-рано в утрешния ден, от 10:30 часа министър Цоков ще открие форум на тема „Секторен подход в Професионалното образование и обучение: същност на реформите за развитие на уменията“. Събитието ще се проведе в Националния музей на образованието в Габрово, като участие ще взимат университетски преподаватели, представители на бизнеса и професионални гимназии.

Инициативите са в рамките на проект „Модернизиране на професионалното образование и обучение“, съфинансиран от Европейския съюз.

От 13:30 часа министър Цоков ще наблюдава и открит урок на ученици от Националната Априловска гимназия на тема „Просветно дело през Възраждането“.

В рамките на посещението си в Габрово проф. Цоков ще сепроведе среща с кмета Таня Христова и ще включи в отбелязването на 50-годишнината от създаването на Националния музей на образованието.

Десетото издание на кино-литературния фестивал Синелибри #ПоезияБезкрай пристига в Габрово
17 октомври 2024
Стадион „Христо Ботев“ в Габрово ще има ново осветление
18 октомври 2024