На 27 септември, по случай Световния ден на туризма, чието мото през 2024 година е „Туризъм и мир”, Община Габрово бе отличена със „Златен приз за популяризиране на културния и фестивален туризъм“. Наградата беше връчена на официалната церемония на Годишните награди на списание „Дестинация България“ в Централен военен клуб-София.

Статуетката прие ръководителят на Туристически информационен център – Габрово Даниела Николова, която благодари за признанието и потвърди ангажимента на Община Габрово да продължава да развива туристическия потенциал на региона, като обогатява годишния календар с културни и фестивални събития, които да привличат още повече посетители. "Наградата е признание за усилията на Общината в сферата на устойчивото развитие на културната и туристическа  инфраструктура и  утвърждаването на Габрово като водеща дестинация за културен туризъм." – подчерта още Николова.

 „Златният приз“ е заслужено признание за Община Габрово, което подчертава ролята на града като важен център на туристическата карта на България.

Предизвикателството: Тридневно кино приключение с първо издание в Габрово
1 октомври 2024
В МБАЛ "Д-р Тота Венкова" Габрово започват прегледи и изследвания по Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести 2021-2025 г.
2 октомври 2024