От края на септември до 4 ноември в Музея на хумора и сатирата ще гостува пътуващата изложба на издателство “Точица” “Мисли преди да пораснеш!”. Откриването е на 21 септември от 17:00 часа в зала 8 и ще бъде предшествано от ателие за детска илюстрация в 15:30 часа с водещи Зорница Христова и художникът Ясен Григоров в новата библиотека на етаж 3.

Ателието "Мил домашен комар" ще даде на децата възможност да развихрят въображенито си, като измислят и нарисуват свой фантастичен домашен любимец - но и да видят как една и съща идея оживява различно за всеки, който я е чул. 
Забавна игра, в която смехът напира заедно с всеки следващ детайл от рисунката! Накрая младите автори ще дадат име на своя любимец и ще могат да представят неговите навици и особености. Работилничката е по идея на Миглена Папазова и е с вход свободен. Желаещите могат да се запишат по имейл на tochitza@gmail.com.
През последните 14 години издателство “Точица” има удоволствието да работи с някои от най-добрите български илюстратори и сега ви кани на разходка из техните светове, на един визуален разговор за порастването и за неговия път, който никога не е еднопосочен.
Подбраните творби, включени в изложбата, представят съвременния поглед на художниците към детските книги. Нещо повече – по думите на организаторите те “запазват свежестта на текста и предизвикват въображението да доизгради образите и обстановката, създадени от думите“. Куратор е Мариета Ценова.

С участието на: Кирил Златков, Миглена Папазова, Ясен Григоров, Юлиян Табаков, Сияна Захариева, Вяра Бояджиева, Калина Мухова, Пенко Гелев, Аля Маркова, Милена Вълнарова, Мила Янева-Табакова, Ася Колева, Анелия Пашова, Инна Павлова, Мила Лозанова, Ина Христова, Анна Цочева, Анна Георгиева.

Проектът се осъществява с подкрепата на програма „Създаване“ на Национален фонд „Култура“.

Събитията са посветени на Европейските дни на наследството 2024.

 

 

Отличеният за най-добро събитие на годината в Габрово театрален маратон се завръща на 27 и 28 септември
17 Септември 2024
Настъпва "Нощ на литературата" в Габрово на 25 септември
17 Септември 2024