50-метрово платно за послания, свързани с борбата със СПИН е инсталирано в зелените площи в центъра на Габрово. Платното ще бъде изписано от младежи доброволци с цветен спрей и латексова боя в рамките на информационната кампания на здравното министерство „ПРЕЗЕРВАТИРАЙ СЕ”. Целта е да се провокират нагласите срещу коварната болест, като вниманието на хората бъде насочено към превенция срещу заболяването и към по-отговорно сексуално поведение.

По повод кампанията днес в 15 часа на ул. Радецка в Габрово млади хора, преоблечени като Дядо Коледа и джуджета ще раздават коледни подаръци – презервативи и послания. По-късно инициативата ще продължи и в двата градски мола.

По-рано днес една от емблемите на града – паметникът на Рачо Ковача се сдоби със символа на кампанията - двуметрова червена лентичка, която поставиха на гърдите му възпитаници на габровски училища.

От Районната здравна инспекция напомнят, че целогодишно всеки желаещ да знае своя ХИВ статус може да се изследва анонимно и безплатно в инспекцията.

От 1 декември касите на Дирекция „Местни данъци и такси” ще работят с удължено работно време
30 ноември 2011
Община Габрово с награда за успешно реализиран проект по ОПАК
1 декември 2011