Отборът на „Янтра“ ще започне новия сезон във Втора професионална лига с дерби срещу състава на „Етър“ (Велико Търново). Мачът е идния вторник,  23 юли, от 18:30 часа на стадион „Христо Ботев“ и ще бъде предаван по „Диема спорт“.

Двубоите между тимовете от двата съседни града винаги будят интерес.

Тимът от старата столица загуби елитния си статут през миналия сезон и е амбициран за светкавично завръщане в Първа лига. „Янтра“ също ще се цели в предните позиции на класирането.

Както е известно, габровският тим е с нов треньорски щаб, начело на който застана Тодор Киселичков. В предсезонната подготовка отборът изигра 7 контролни срещи, в които записа три победи, две равенства и две загуби. Първата лятна проверка беше именно срещу „Етър“ във Велико Търново, завършила при резултат 1:1.

През лятото „Янтра“ привлече четирима играчи. Към клуба от родния си град се присъедини 18-годишният талант Мартин Ганчев. В „Янтра“ се завърна левият бек Христо Митев, отборът беше подсилен и от халфа Станислав Дюлгеров и нападателя Мартин Тошев. Любопитен факт е, че опитният реализатор носеше екипа с №9 на „Етър“ до зимата. Той вкара и един брилянтен гол в Габрово с виолетовия екип през сезон 2022/2023.

Сега Тошев ще води габровската атака към вратата на „болярите“. Христо Митев също беше част от състава на „Етър“ през същия сезон, в който търновци влязоха в елита.

В предстоящата среща няма да могат да вземат участие опитните Даниел Гаджев, Ивайло Михайлов и Мартин Ангелов, които се възстановяват от контузии. Под въпрос е и новото попълнение Станислав Дюлгеров.

Ръководството на съседското дерби е поверено на столичния рефер Ивайло Ненков. Той вече е свирил мач между “Янтра” и “Етър” в Габрово – завършил 1:1 на 26 февруари 2022 година. Негови помощници ще бъдат Мартин Ангелов (София) и Радослав Вутов (Своге). За четвърти рефер на двубоя е назначена международната съдийка в женския футбол Кристина Георгиева (София). Действията на съдийската бригада ще оценява Красимир Василев от Русе.

Билетите за срещата вече са в продажба в мрежата на „Евентим“ и при партньорите им, както и във фен магазина на клуба. Те са на цена от 7 лева. Клубът вече пусна в продажба и абонаментни карти за сезон 2024/2025. Визията им е с препратка към историята и 105-ата годишнина от основаването на клуба. Абонаментната карта дава възможност за достъп на всички домакински мачове на отбора във Втора лига. Картите са два вида.

VIP картата, която осигурява достъп в сектор "А" и паркомясто, е на стойност от 349 лева. Сезонната карта е 89 лева и е на доста изгодна цена за верните привърженици на отбора, които планират да наблюдават всички 19 домакински мача на тима през сезона. Както и до момента, всички деца под 7 годишна възраст ще бъдат допускани безплатно на срещите, но те трябва задължително да бъдат с придружител.

Въпреки че е в работен ден, началният час на мача е 18:30 и това ще даде възможност на привържениците на двата клуба да гледат наживо срещата на стадион „Христо Ботев“. По предварителни данни се очаква двубоят да бъде посетен и от над 100 фенове на „виолетовите“. Предвид това е направена организация и горният южен вход на стадион „Христо Ботев“, разположен на ул. Баба Зара и ул. Митко Паузов, ще бъде отворен само за гостуващи привърженици. Габровските любители на футбола ще бъдат допускани само през традиционния северен вход (откъм стълбите).

 

На 19 юли предстои ограничаване на движението по ул. "Райчо Каролев" от 8 до 17 ч.
17 юли 2024