Снимка: Архив община Габрово

За трета поредна година Габрово ще бъде домакин на Националния шампионат по лека атлетика за момчета и момичета под 14 години. Първенството е тази събота и неделя на стадион „Христо Ботев“. Паралелно с него в съботния следобед ще се проведе и 15-ото издание на традиционния турнир в памет на Никола Вълчанов за юноши, мъже и жени, в който ще вземат участие някой от топ атлетите на България.

Надпреварата при юношите и девойките е на четирибой и започва в събота в 8:00 сутринта.

Дисциплините от четирибоя са: спринт на 60 метра, скок дължина или висок скок, 60 метра с препятствия, бягане на 600 метра за момичета и 800 метра за момчета или тласкане на гюле. Общо 268 млади атлети ще влязат в битката за отличията - 93 са момчетата и 175 девойките. В събота са надпреварите на 60 метра, скок дължина и скок височина, а в неделния ден ще се проведат стартовете на 60 метра с препятствия, тласкане на гюле и бягането на 600/800 метра.

В 13 часа в съботния ден ще започне и 15-ото издание на турнир „Никола Вълчанов“. В супер атрактивната надпревара ще участват 127 атлети. Сред тях ще бъде и световната шампионка за девойки под 20 години на троен скок Александра Начева, която зае 4-то място при жените на европейското първенство в Рим през миналата седмица с личен резултат от 14,35 метра.

На стадион „Христо Ботев“ ще се състезават също Лъчезар Вълчев - европейски шампион за юноши под 18 години на троен скок и бронзов медалист от ЕШ под 20г; Пламена Чакърова - бронзова медалистка на скок дължина от ЕШ под 18г; Ирен Саръбоюкова - бронзова медалистка на висок скок от европейски младежки олимпийски фестивал; Елена Аргирова - бронзова медалистка на троен скок от европейски младежки олимпийски фестивал; Христо Илиев - четвърти на ЕШ под 20г. в спринта на 100 метра. На старт ще застанат и много от най-добрите ни състезатели в своите дисциплини, като Кристен Радуканова, Кристина Борукова, Денислав Драшков и др.

Турнирът включва дисциплините 100, 200 и 400 метра, троен скок, скок дължина, висок скок, тласкане на гюле и хвърляне на копие.

Източник: Общински спортни имоти - Габрово

Снимка: Архив Община Габрово

Запиши се за велопоход „С колело за добро“
19 юни 2024
Тази вечер посрещаме на габровска сцена виртуоза Даниел Верстапен
20 юни 2024