Над 350 участника от цялата страна ще се включат в единадесетото издание на Националния музикален фестивал на старата градска песен „С песен на сърцето“, организиран от Регионален исторически музей – Габрово в партньорство с Народно читалище „Будителите 2017“ – Габрово.  На 22 юни, събота, пред музеен обект „Дечкова къща“ ще се изявят 34 състава, 4 дуета и 10 индивидуални изпълнителя.

Събитието е с конкурсен характер, а журито освен музикалните способности на изпълнителите, тяхната артистичност и атрактивност, ще оценява краеведската и музиковедска стойност на репертоара.

Създаден през 2009 г. като музикален празник за самодейни вокални групи и изпълнители, това все още е единственият фестивал с такава тематика в Централна Северна България, утвърдил се в областта и страната.

Заповядайте в съботния ден пред Дечковата къща, за да се докоснете до лиричността на старите градски песни и до емоцията на всички, които ги носят в сърцата си.

Програмата на XI Национален музикален фестивал „С песен на сърцето“ може да видите в сайта на Регионален исторически музей – Габрово: https://h-museum-gabrovo.bg/?p=14811

Нови отличия за изпълнители от ДФА "Габровче"
17 юни 2024
Седмичен график за поддръжка на зелените площи на територията на град Габрово за периода 17-21 юни
18 юни 2024