Във връзка с планирани ежегодни дейности по дезинфекция, дезинсекция и дератизация на терени на територията на община Габрово съобщаваме, че при подходящи метеорологични условия в периода 17-21 юни 2024 г. ще се извърши трета дезакаризация - обработка срещу кърлежи на озеленени площи - места за масов отдих и разходки (паркове и градини) ≈ 80 дка.

Дезакаризация ще се извърши с препарата Айкън 10 КС, пиретроиден инсектицид, ефективен срещу кърлежи и насекоми и нискотоксичен за нецелеви организми. Карантинен период – 24 часа.

Снимка: интернет

На интернет страницата на Община Габрово са достъпни терените, подлежащи на дезинфекции, дезинсекции и дератизации на територията на Община Габрово, през 2024 г. 

/ДЕЙНОСТИ И УСЛУГИ – УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА, ИНФРАСТРУКТУРА И УКОЛОГИЯ – ЕКОЛОГИЯ – ТЕРЕНИ ПОДЛЕЖАЩИ НА ДЕЗИНФЕКЦИИ, ДЕЗИСЕКЦИИ И ДЕРАТИЗАЦИИ/

Терени подлежащи на дезинфекции, дезинсекции и дератизации на територията на Община Габрово, през 2024г. | Община Габрово (gabrovo.bg)

Националният музей на образованието е домакин на Национална научна конференция „Музеите и българското образование – традиции и модерност“
14 юни 2024
На среща в Габрово бяха обсъдени стъпки за реализиране на проекта за тунел под връх Шипка
14 юни 2024