Бистра Георгиева-Чиприянова е носител на престижната „Награда за цялостен принос към предприемаческите програми за деца“ на Junior Achievement Bulgaria. Добрата новина за града, свързана с иновативните методи в образованието, както на най-малките габровчета, така и техните преподаватели съобщи лично г-жа Чиприянова на кмета на Габрово Таня Христова, с която обсъдиха и бъдещи инициативи.

Наградата на Бистра Чиприянова беше връчена на 2 юни в Бургас на най-мащабното младежко стартъп събитие в страната -„Изгряващи звезди“, организирано от Junior Achievement Bulgaria. По време на форума беше определена "Най-добра учебна компания на България" - GreenFilters, ЧЕГ “Иван Апостолов” с иновативната идея за намаляване на цигарените отпадъци, чрез превръщане на цигарените филтри в активен въглен, който след това може да бъде използван за почистването на въздуха и водата. Носителите на титлата ще представят страната ни на най-голямото предприемаческо събитие в Европа GEN-E 2024 в Катания през юли т.г.  

Бистра Георгиева-Чиприянова е дългогодишен учител в ДГ „Мики Маус“, отличена с множество престижни награди в областта на образованието, автор на публикации и създател на образователни проекти, като част от тях е и програма „Настолните игри ХАБА- иновативни методи за постигане на практически резултати за приобщаване, социализация и разпознаване на емоции при деца от 3 до 10 години“, одобрена от Министерство на  образованието и науката.  Работи активно по програмите на Junior Achievement Bulgaria и техен областен координатор за Габрово.

Повече за г-жа Бистра Георгиева, за реализираните дейности през годините, за пилотния за страната ни проект „Малките габровски предприемачи“, насочен към децата на Габрово в предучилищна възраст  и новите възможности, произтичащи от дългогодишното споразумение за партньорство на Община Габрово с Junior Achievement Bulgaria чуйте от самата нея. 

 

 

Показват филма „Родени от огъня“ в Дома на хумора
5 юни 2024
Теренът до новия храм в Габрово става прекрасен парк
6 юни 2024