В следващите два дни в Габрово среща си дават учители и директори от страната, които са част от общността на Гугъл референтните училища. Програмата Google Reference School (GRS) цели да отличи и подкрепи училища, активно използващи инструментите на Google for Education. Училищата, участващи в програмата, демонстрират висок стандарт на иновации в образованието и ефективно използване на технологиите за подобряване на образователния процес. Събитието се организира от Център за творческо обучение, а в срещата се включват и представители на Молдова и Казахстан, които ще проследят темите и ще почерпят добрия опит от реализираното вече в нашата страна. Заместник - кметът

Невена Минева приветства участниците в срещата от името на кмета Таня Христова и Община Габрово. Методите и средствата на обучение, трябва да отговарят на съвременните изисквания на времето и най-вече децата ни, подчерта Невена Минева и допълни: „Вече не говорим за поколения Z, вече говорим за децата "Алфа", които почти не познават аналоговия свят. Те от съвсем малки са в контакт със смартфоните и таблетите. Някои даже интуитивно се справят с тези устройства още преди да са проговорили. Ето защо все по-важно става натрупването на знания да отговаря на придобиването и развиването на умения, в подготовката на децата за професиите на бъдещето. Всички ние трябва да използваме даденостите на времето, в което живеем. Да можеш бързо и лесно да усвоиш синтезиран интерактивен урок, за да имаш време за повече креативност и творчество е нещо прекрасно. Да можеш по време на урок да пътешестваш или сам да създаваш съдържанието му под менторството на своя учител – това звучи не само интересно, но и много по-включващо. Иновациите са навсякъде около нас и ние не можем да стоим встрани, точно обратното - страната ни има предпоставки и се нарежда на едно от първите места в Европа по брой успешно сертифицирани от Гугъл учители. Това е шанс.“ Заместник – кметът пожела на участниците срещата им с Центъра за творческо обучение да ги вдъхнови, провокира и мотивира още повече занапред.

В програмата са включени дискусии и теми като - Бъдещето на образованието с Google; Как успешно да представим училището си пред обществото? Как да бъдем в крак с времето с иновативни приложения на изкуствения интелект в образованието. Училище в облака: Предизвикателства, решения, полезни практики; споделяне на добри практики какво е да си Google училище и Google Certified Trainer?, както и различни работилници по метода LEGO® SERIOUS PLAY.

А какви са Предимства и възможности на Програмата Google Reference School (GRS):

Училищата, които станат част от програмата, получават официално признание от Google за своите иновации и добри практики.

Достъп до нови възможности: GRS училищата могат да бъдат поканени да участват в различни образователни и технологични инициативи, предоставяни от Google.

Споделяне на опит: Училищата в програмата имат възможността да споделят своите успешни практики и иновации с други образователни институции.

Обучение и ресурси: Google предоставя обучения и ресурси за учители и ученици, за да подкрепи развитието на уменията им в областта на технологиите.

Първостепенен достъп до нови функционалности.

 

5 % отстъпка ако платите данъците си до 30 април
25 април 2024
Младежки център - Габрово кани на "Фестивал на цветята"
26 април 2024