Община Габрово е официален партньор на едно от най-мащабните състезания по програмиране за деца в България -  Национална Олимпиада по Програмиране на Scratch и Roblox - "Advance Web Cup"

Advance Web Cup e вълнуваща възможност за млади ИТ ентусиасти да покажат своята креативност и технически умения в света на дигиталните технологии. Инициативата се провежда за първи път, но се явява наследник на едно от най-успешните състезания по информационни технологии "WebLoz", чиито 10 последователни издания в рамките на 10 години, успя да вдъхнови повече от 7000 ученика да се развиват в ИТ сферата.

През настоящата година организаторите от Фондация "Advance Web Education" са избрали две много специални теми за проектите:

  • Темата на състезанието по Scratch за ученици 1-2 и 3-4 клас ще е "Моят град" като идеята е участниците да създадат анимация или игра с помощта на Scratch, с която да покажат своя град - любимите места, забележителности, културни точки и всичко друго, което смятат, че представя родното им място най-добре
  • Темата на състезанието по Roblox за ученици от 4 до 7 клас ще е "Моят Мечтан Град" и тук участниците ще трябва да развихрят своето въображение и да покажат как си представят перфектната визия на своя роден град като създадат дизайн на терен в Roblox Studio! Море в Габрово? Плаж в Пловдив? Ски в Бургас? Защо не?

Важно е да се отбележи, че всеки може да се включи в Advance Web Cup без такса за участие, както и, че всички етапи на състезанието ще се проведат дигитално - от предаването на проекти до награждаването.

Крайният срок за предаване на проектите е Четвъртък, 25 Април 2024 г.

Пълният регламент може да видите на сайта на събитието www.advancewebcup.com.

Пожелаваме успех на участниците!

 

Габровският състезател по шахмат Йоан Велчев стана трети в България на Държавното първенство
8 април 2024
Станете част от националното турне “Пътят на предприемача” на 12 април в Габрово
8 април 2024