На 13 април 2024 г. в Габрово Спортен клуб „Равен старт 2020” - Габрово организира Благотворителен турнир по плуване в подкрепа на Гергана Нейчева, която за втори път се бори с тежката диагноза Остеосарком (рак на костите).

Таксата за участие в турнира е символична и е в размер на 10 лева. На входа на басейна ще има поставени кутии за дарения, където всеки може да помогне на Гери. 

Събраните средства по време на турнира ще бъдат предоставени за нужното й лечение.

Идеята на турнира  е децата да се научат на съпричастност и взаимопомощ, това е първата стъпка за интегриране на децата с дефицити в обществото.

В състезанието ще вземат участие около 200 деца от Габрово, София, Пловдив, Русе, Варна, Бургас, Стара Загора, Разлог, Велико Търново. Състезателната програма е разделена на две части. Сутрешна сесия, която ще бъде със състезателно демонстративен характер. Участие ще вземат около 80 деца, които ще се състезават в дисциплина 25 и 50 метра Свободен стил.

В следобедната сесия заявка за състезанието са подали най-добрите клубове в България по Адаптирано плуване, като участие ще вземат 120 деца с различни дефицити – ментални, двигателни и сензорни. Те ще се състезават в 5 дисциплини – 25 и 50 метра Свободен стил, 25 и 50 метра Гръб, 25 метра Бътерфлай, 25 метра Бруст и 100 метра съчетано плуване.

Ще бъдат организирани и три отборни щафети.

За всички участници са осигурени страхотни награди, а най-добрите ще получат медали, купи и индивидуални призове. 

Moжeme да noдkpenume myk:

IBAN:BG65STSA93001528600483

Получател: Гергана Нейчева

Revolut: @gergananey  

Калоян Христов представя новата си стихосбирка Апология на сетивността в Музея на хумора и сатирата
3 април 2024
„Дни на кариерата“ на 11 април в ТУ – Габрово
4 април 2024