Международният епистоларен конкурс е посветен на 150-годишнината на Всемирния пощенски съюз © „Български пощи“ 

„Български пощи“ ЕАД ще приемат до 29 март 2024 г. писма за националния етап на 53-тия Международен епистоларен конкурс за млади хора на Всемирния пощенски съюз (ВПС).

В надпреварата могат да се включат ученици на възраст от 9 до 15 години. Те ще трябва да разсъждават по темата: „На своите 150 години ВПС служи на хората по света повече от осем поколения. Оттогава светът се промени изключително много.Напишете писмо на бъдещите поколения за света, който се надявате да наследят“.

Мотото цели да насърчи децата да изразят мислите си за настоящите глобални предизвикателства и да предложат иновативни решения за бъдещето. Писмото, класирало се на първо място на национално ниво, ще бъде преведено и изпратено до ВПС за участие в международния кръг.

Организаторите от Всемирния пощенски съюз не приемат съчинения, изпратени директно до тях от училища или физически лица и допускат за участие във финалното състезание само по едно писмо от страна членка. През 2016 г. деветокласничка от Ямбол е класирана на второ място между победителите от 191 страни.

Авторите на трите най-добри писма от националния етап ще бъдат отличени с предметни награди. За първо място – електрически скутер, за второ място – четец за книги, за трето място – смарт часовник.

Пълните условия на конкурса и документите за участие са публикувани в сайта на „Български пощи“.

*По информация на „Български пощи“

До 28 март се удължава срокът за кандидатстване по Процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищен сграден фонд – Етап II“
5 март 2024
ОФК Янтра е в най-добро моментно състояние във Втора професионална лига
5 март 2024