Кметът на Габрово Таня Христова даде старт на фестивала, посветен на здравето във всички него аспекти. Тя поздрави участниците в инициативата, дошли от цялата страна и пожела на присъстващите в зала „Възраждане“ да получат много нови знания. „Вярвам, че непреходните ценности могат да бъдат водещото начало във всичко, което правим“, добави Таня Христова и остави първото послание за чиста и божествена любов на символичното фестивално небе.

100 бели гълъба от хартия ще донесат най-чистите детски послания до всички, който ще станат част от „Здравей, здраве“ днес и утре. "Надежда!" беше пожеланието, което кметът на Габрово получи чрез творенията на децата. Гълъбите са дело на възпитаници на IVв клас от ОУ "Нефит Рилски" и вече очакват всички посетители на входа на зала "Възраждане".

Габрово е домакин на осмото издание на фестивала, а темата е "За мира извън матрицата". Събитието се реализира в 24 града на страната, като неговото начало е положено именно в Габрово през 2016 г. Във всеки град то се случва чрез доброволци в името на физическото, емоционалното, менталното и духовното здраве.

Програмата в двата дни включва лекции, практики, био и еко базар, концерт на Точка.БГ и филм за Веселин Орешков.

Входът е свободен!

 

Биобиблиографски указател за Ран Босилек издаде регионалната библиотека
25 януари 2024
„Ние знаем повече“ в ПГТ „Пенчо Семов“
29 януари 2024