На 5 декември се проведе заседание на Регионалното сдружение на Общините Габрово и Трявна за управление на отпадъците. На заседанието присъстваха Таня Христова, кмет на община Габрово и Денчо Минев, кмет на община Трявна, както и експерти от двете администрации, пред които бяха представени основните дейности на Регионалното депо. В съответствие със законовите изисквания на това първо за новия мандат заседание за председател на Сдружението беше избрана Таня Христова, кмет на Община Габрово.

Важна точка от дневния ред беше представеният от инж. Даниела Димитрова, директор на Регионалното депо, проект на бюджет за 2024г. на Регионалното депо. Важен акцент в него бе инвестиционното предложение за закупуване на булдозер. Тежкотоварната техника ще бъде необходима за осъществяване на дейностите по разриване и разслояване на депонираният отпадък, а с придобиването й се очаква да бъдат оптимизирани разходите за извършване на тази дейност. Предстои инвестицията за закупуване на машината да бъде предложена за гласуване от Общински съвет Габрово.

Специално внимание беше отделено и на възможностите за реализиране на съвместни кампании, които да насърчат габровци и тревненци да редуцират отпадъците и да подобрят качеството на разделното им събиране. Кметовете на Габрово и Трявна обсъдиха потенциалните партньорства между двете общини по отношение на опазването на околната среда, зелените инициативи и предстоящите програми с възможност за осигуряване на финансиране за екологични проекти.

Община Габрово с жест на благодарност към учениците от XIV Ученически гвардейски отряд
7 декември 2023
Коледното градче е готово да ви посрещне на 11 декември
8 декември 2023